Wereldprimeur: Eerste corporaties leveren de dVi system-to-system aan ​bij Aw, WSW en BZK!

IJsseldal wonen en Kleurrijk Wonen zijn de eerste woningcorporaties van Nederland die deze reuze stap in de digitalisering van het verantwoordingsproces hebben gezet. Skarp en SBR-wonen hebben voor de dVi2021 een system-to-system aanlevering mogelijk gemaakt. Natuurlijk op basis van de open informatiestandaarden uit de sector: ​Corporatietaxonomie, VERA en RGS.

SBR-wonen, Skarp en een aantal van Skarp’s klanten hebben zich hard gemaakt voor deze verbetering in het dVi aanleverproces, waarin alle partijen intensief samenwerkten en input gaven om deze pilot succesvol te laten verlopen. Als Skarp zijn we natuurlijk trots op het feit dat we de belofte van zeven jaar geleden inlossen.

Richard van der Zee, directeur van Skarp, zegt hier over “Opnieuw een bewijs dat informatiestandaarden werken. Niet alleen bij de interne informatievoorziening van een corporatie, maar ook sector-breed, zoals bij de verantwoording. Het heeft veel geduld en inspanning gekost en af en toe wat overtuigingskracht maar nu ligt er een geweldige basis om dit voor de hele sector toe te passen. Het Skarp platform is er technisch klaar voor en inmiddels hebben we veel ervaring opgedaan om ook corporaties met raad en daad bij te staan bij het verbeteren van het verantwoordingsproces en de bijbehorende datakwaliteit.”

Ook Paul van Deurzen​, ketenmanager SBR-wonen is blij dat de S2S aanlevering, middels deze pilot, nu een feit is. Hij zegt “Skarp is de eerste marktpartij die een werkend platform heeft ontwikkeld voor het samenstellen van de dVi en daadwerkelijk aanleveringen heeft verzorgd. Ik hoop dat we in de nabije toekomst een ontwikkeling zien waarbij ook andere softwareleveranciers het samenstellen van verantwoordingsinformatie als standaard onderdeel gaan aanbieden.

En wat zeggen de betrokken corporatiemedewerkers er zelf over?

Else Lamers en Paul Rogier van IJsseldal Wonen: “Het aanleveren van de dVi was dit jaar zoveel makkelijker dan andere jaren. Vanuit het bronsysteem zijn een heleboel gegevens al vooraf ingevuld. Dat scheelt een hoop werk!  Daarnaast is de portal ook nog eens zeer gebruiksvriendelijk!”

Gerdien van der Niet van Kleurrijk Wonen: “Dit jaar hebben we voor het eerst gebruik gemaakt van de portal van SKARP om de dVi aan te leveren bij de uitvragende partijen. Ik heb de samenwerking als zeer prettig ervaren. SKARP was bereikbaar wanneer dit nodig was en vragen en issues werden snel opgelost.

 

dVi-as-a-service?

Wilt u uw datakwaliteit en integrale informatievoorziening op orde hebben en de dVi eenvoudig kunnen genereren? Wacht dan niet tot volgend jaar en neem nu contact met ons op. Onze ‘DVI-as-a-service’ bestaat uit een uitgekiend stappenplan met ondersteuning van experts en slimme tooling waarmee onder andere de datakwaliteit van de essentiële gegevens uit uw bronsystemen gedurende het hele jaar gemonitord worden. System-to-system aanleveren van o.a. de dVi is ook voor uw corporatie nu mogelijk!