Iedere corporatie uniek.

Een managementdashboard: dat is toch heel specifiek voor één corporatie? Wij denken van niet! Want corporaties zijn allemaal uniek, maar ze lijken in veel opzichten toch ook op elkaar. En zo denken onze klanten er ook over. Deze week hebben we alle Skarp-klanten uitgenodigd om mee te denken over een managementdashboard. Samen Skarper noemen we dit soort bijeenkomsten, waarbij onze klanten al vanaf de start meedenken over de producten die wij samen ontwikkelen.

Online sessie.

Bijna veertig klanten hadden zich direct aangemeld. Spannend, want hoe maak je een online bijeenkomst met zo veel mensen toch interactief?
Ons ‘concept’ managementdashboard in Power BI is geïnspireerd op wensen van onze klanten tot nu toe, maar ook op het Minimaal SturingsModel van Aedes. Na een korte inleiding zijn we in break out rooms uiteengegaan om het concept te bespreken. Tenslotte kwamen we weer samen om de resultaten te delen.

Direct sprinten.

We zijn enorm blij met het grote draagvlak voor het ontwikkelen van een standaard! Veel klanten gaven aan dat ze vrijwel direct aan de slag willen met dit concept en dat ze graag mee willen werken om hier een bruikbare 1.0 versie van te maken. Natuurlijk zijn er ook aanvullende wensen. Die gaan we zo veel mogelijk in de komende sprints realiseren. Medio mei moet dan de eerste versie het licht zien.

Laat standaarden werken!

Zoals al onze producten op ons platform is ook het managementdashboard gebaseerd op de VERA-standaard. Daardoor is het beschikbaar voor alle corporaties, ongeacht de bronsystemen waarmee wordt gewerkt. We denken dat we hiermee een doorbraak realiseren in de sector. Niet iedere corporatie hoeft telkens weer het wiel uit te vinden. Gebruik wat gezamenlijk is en ontwikkel alleen wat specifiek is. 

We kunnen dit alleen samen met onze fantastische klanten. Samen verder? Samen Skarper!