Mooiland heeft de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan met het maken van informatieproducten op basis van Power BI. Mooie dashboards alleen bleken niet voldoende om aan de steeds veranderende informatievraag te voldoen. Mooiland wilde meer flexibiliteit, beter aansluiten op sectorstandaarden en vooral ook de datakwaliteit borgen en monitoren binnen het totale informatieproces. Skarp is dan ook trots dat deze databedreven corporatie de overstap naar ons platform heeft gemaakt.

Mooiland
Mooiland biedt onderdak aan ruim 50.000 mensen in 22.500 woningen, verspreid over heel Nederland. Mooiland geeft thuis, niet alleen door te zorgen voor betaalbare, goede en duurzame woningen maar ook door oog te hebben het prettig wonen in de wijk.

Waarom Skarp?
Roland Schweigl, teammanager I&A: “Informatiemanagement vraagt méér dan alleen mooie dashboards en rapporten. Het onderliggende datamodel is uiteindelijk bepalend hoe schaalbaar de eindproducten zijn. De op VERA gebaseerde informatie bouwblokken geven ons de mogelijkheid om heel snel hoogwaardige informatieproducten voor onze organisatie te realiseren. Inmiddels zijn de eerste dashboards al live.”

Uniek concept
Mooiland is gebruiker van de VERA/RGS-adapter op Dynamics Empire van CegekaDsa. Skarp heeft voor alle moderne systemen binnen de sector een VERA-adapter beschikbaar. Vanuit standaard bouwblokken worden indicatoren voor stuur- en verantwoordingsinformatie samengesteld en in de gebruiksvriendelijke Microsoft Power BI rapportage- en analyse-omgeving aangeboden. Deze bouwblokken maken gebruik van sectorstandaarden als VERA en RGS en werken al bij heel veel corporaties; de focus bij de introductie van het informatieplatform ligt dan ook met name op de datakwaliteit in de bronsystemen van de klant. De geavanceerde datakwaliteitsrapportages die worden meegeleverd ondersteunen de corporatie hierbij.

CORA processen
Op basis van de processen beschreven in de Corporatie Referentie Architectuur (CORA) worden indicatoren gebundeld aangeboden in kant-en-klare Power BI dashboards. Met de meegeleverde datakwaliteitsrapportages, de volledig geautomatiseerde gegevensverwerking vanuit meerdere bronnen naar Azure én de gebruiksvriendelijke Microsoft Power BI rapportage- en analyse-omgeving biedt Skarp nu razendsnel een BI-omgeving aan iedere corporatie, groot en klein!

Meer informatie? Neem contact op met richardvanderzee@skarp.nl.