Afgelopen maandag 23 maart had IJsseldal Wonen uit Twello de primeur. Via Teams werden dashboards getoond in Power BI. Natuurlijk mét de gegevens van de corporatie zelf, verwerkt via het Skarp informatieplatform op Microsoft Azure.

Binnen een week zijn al onze klanten volledig aan het thuiswerken. De aanleiding is vreselijk, maar wij zijn blij dat wij op afstand onze klanten kunnen blijven bedienen. Bij Skarp werken we altijd al veel ‘online’ samen met elkaar en met onze bestaande klanten, maar hoe verwelkomen wij in deze surrealistische tijden níeuwe corporaties op onze omgeving?

Informatieplatform

Skarp biedt een informatieplatform waarmee corporaties snel beschikken over stuur- en verantwoordingsinformatie én direct inzicht krijgen in de datakwaliteit. Het werken met sectordefinities en standaarden zoals VERA en Referentie GrootboekSchema (RGS) is voor veel corporaties nieuw. Daarom biedt Skarp sinds vorig jaar de Kickstart.

Kickstart

Doel van de Kickstart is om snel inzicht te krijgen over de beschikbaarheid en de kwaliteit van gegevens voor stuur- en verantwoordingsinformatie. Daarnaast nemen we corporaties graag mee in het gebruik van standaarden. Wij laten zien dat dit zorgt voor een stabiel fundament en flexibiliteit voor de verdere doorontwikkeling van informatievoorziening binnen de corporatie. De Kickstart bestaat uit vijf stappen: 1.  Aansluiten adapter op ERP en data check  2. Selectie representatieve set indicatoren  3. RGS mapping  4. Demo en evaluatie  5. Advies en vervolg.

IJsseldal Wonen

Voor IJsseldal Wonen zijn deze stappen dus volledig op afstand uitgevoerd. Onder begeleiding van SmartR zijn de mensen van IJsseldal Wonen aangehaakt en is de VERA/RGS adapter op Itris ViewPoint aangesloten. Voor de eerste vertaling naar de standaarden heeft de corporatie zelf slechts enkele uren geïnvesteerd. De demonstratie is via Teams uitgevoerd en de rapportages zijn direct beschikbaar gesteld aan de corporatie, zodat deze de komende tijd het gebruiksgemak van Power BI kunnen ervaren én natuurlijk een beeld kunnen vormen van de datakwaliteit.

Van de nood een deugd maken!

Via Teams krijg je natuurlijk op een andere manier de enthousiaste reacties van de corporatie mee die we doorgaans bij de Kickstart presentatie gewend zijn. Maar verder is de Kickstart prima ‘op afstand’ te doen. Ook voor het implementeren van onze overige dashboards verwachten wij eigenlijk geen enkel probleem.

Wij weten dat door de corona-crisis bij veel corporaties projecten zijn vertraagd en nieuwe projecten moeilijk op gang komen. Laten we samen van de nood een deugd maken en een online Kickstart geven aan uw datakwaliteit en informatievoorziening!