Rijnhart Wonen live met SKARP

Rijnhart Wonen is dé corporatie van Leiderdorp en Zoeterwoude en kiest na een succesvolle Kickstart voor datakwaliteit, sectorstandaarden en natuurlijk de informatieproducten van SKARP. Het implementeren van SKARP gaat tegenwoordig zó snel, dat Rijnhart Wonen ook al live is met haar maandrapportage!

Accurate managementinformatie
“Voor Rijnhart Wonen is actuele en accurate managementinformatie een belangrijke voorwaarde om te kunnen sturen op de organisatiedoelstellingen. SKARP maakt dit proces veel eenvoudiger door met sectordefinities de indicatoren eenvoudig uit ons primair systeem te halen, en daarnaast met Power BI makkelijk te ontsluiten.” zegtStefan van der Veer, manager financiën van Rijnhart Wonen. “Doordat SKARP werkt met dagelijkse ‘foto’s’ van het primair systeem ontstaat een data warehouse, eveneens een belangrijke voorwaarde voor Rijnhart Wonen. Rijnhart Wonen heeft inmiddels de maandrapportage volledig naar Microsoft’s Power BI omgezet en is daarbij uitstekend ondersteund door de medewerkers van SKARP”.

Kickstart implementatie
De Kickstart is het begin van iedere implementatie van SKARP. Bij Rijnhart Wonen betekende dat het aansluiten van onze VERA-adapter op Itris ViewPoint. Daarmee worden iedere dag de gegevens vanuit dit ERP systeem verwerkt in het datawarehouse. Binnen enkele dagen waren de gegevens in Power BI beschikbaar in rapportages en dashboards. Volledig in historisch perspectief natuurlijk en meteen al met veel indicatoren uitgerekend volgens de landelijke definities volgens VERA en RGS.

Maandrapportages met meerdere bronnen
Na deze succesvolle Kickstart is Rijnhart Wonen direct doorgegaan met het valideren van de uitkomsten van de Kickstart en het implementeren van een set indicatoren voor de maandrapportages. Hierbij werden ook andere bronnen gebruikt, zoals NCCW Treasury, het verzuimportaal en de onderzoeksresultaten van Tevreden.nl. In samenhang met de gegevens uit het ERP worden deze indicatoren nu enthousiast gebruikt, ook op de mobiele apparaten. Na een in-huis training Power BI zijn medewerkers van Rijnhart Wonen begonnen met het zelf maken van analyses en rapporten. Inmiddels zijn er plannen om de informatievoorziening binnen Rijnhart Wonen verder uit te breiden met kwartaalrapportages en procesinformatie.

Pragmatisch en kostenbewust
Rijnhart Wonen is misschien niet de grootse corporatie, maar in alles laat zij steeds zien hoe zij haar taken efficiënt en kostenbewust uitvoert. Enthousiast en pragmatisch wordt er gewerkt aan een toekomst waar processen steeds meer digitaal worden. Door nu te starten met het verbeteren van de datakwaliteit en de informatievoorziening op een hoger plan te tillen bereidt Rijnhart Wonen zich op de toekomst voor. Wij zijn natuurlijk trots om hier een bijdrage aan te mogen leveren.

Analytics-as-a-Service
Rijnhart Wonen is gebruiker van onze VERA-adapter op Itris ViewPoint. We hebben nu voor alle moderne ERP-leveranciers een VERA-adapter beschikbaar. Ook voor veel andere systemen hebben we inmiddels een koppeling. In combinatie met de honderden (sector)indicatoren uit ons platform, onze geautomatiseerde gegevensverwerking en de gebruiksvriendelijke Microsoft Power BI rapportage omgeving kunnen we nu razendsnel een selfservice BI omgeving leveren aan iedere corporatie, groot en klein!