persbericht:

Zig en Skarp bundelen krachten: klaar voor de toekomst met hét informatieplatform voor woningcorporaties en commercieel vastgoed

Huizen, 30 mei 2022 – Zig, marktleider voor softwareoplossingen voor de vastgoedbranche, heeft Skarp overgenomen. Hiermee versterkt Zig haar positie in de markt en haalt zij unieke kennis en een innovatief Business Intelligence platform voor vastgoedorganisaties in huis. Skarp is de eerste strategische add-on van Zig sinds de investering van Main Capital Partners in november 2021.

Skarp helpt de informatievoorziening bij organisaties continu te verbeteren en levert informatieproducten en -diensten op basis van sectorstandaarden. Het bedrijf heeft de afgelopen 7 jaar met succes een uniek Business Intelligence platform ontwikkeld voor de corporatiesector en richt zich naast stuurinformatie, ook op verantwoordingsinformatie en het verbeteren van datakwaliteit. De combinatie Skarp-Zig is een krachtige combinatie. Skarp biedt een op VERA gestandaardiseerd informatieplatform gevuld vanuit OpenData, ERP- en expertsystemen. Gecombineerd met de data uit de platformen van Zig ontstaan veel nieuwe mogelijkheden en inzichten, bijvoorbeeld op het gebied van procesoptimalisatie.

Zig en Skarp hebben de doelstelling om één informatieplatform te vormen voor de gehele vastgoedsector. Dit platform wordt dé plek waar woningcorporaties en andere vastgoedorganisaties inzicht vergaren.

Gerbert Kooij, directeur van Zig: “Wij zien deze samenwerking als een unieke kans om klanten nog beter te bedienen. We krijgen een enorme extra hoeveelheid aan data ter beschikking, gebaseerd op de VERA-standaard. Deze informatie maken wij toegankelijk voor alle vastgoedorganisaties, ongeacht het bronsysteem waarmee zij werken en levert naast proces- en stuurinformatie een nog groter voordeel op voor huurders. Zij krijgen straks op basis van data nog meer persoonlijke en relevante informatie.”

Skarp en Zig geloven beiden in het gebruik van datastandaarden en leveren al jaren een actieve bijdrage aan de doorontwikkeling hiervan. Kobbe van Daatselaar, CTO bij Zig, licht toe. “Voor datagedreven werken is datakwaliteit cruciaal. Door de inzet van sectorstandaarden in het informatieplatform van Skarp ontstaat er een generiek datawarehouse, dat onafhankelijk is van de databronnen. Hierdoor is het mogelijk om al deze data te benutten voor gestandaardiseerde rapportages, gegevensuitwisseling en sector brede analyses. Vastgoedorganisaties kunnen straks op basis van kunstmatige intelligentie met predictive data bijvoorbeeld voorspellen wanneer er liftonderhoud nodig is. In de toekomst hoeven zij minder vaak te gokken.”

Ook Richard van der Zee, CEO van Skarp, ziet de samenwerking als een stap voorwaarts. “Skarp heeft de ambitie om de gehele vastgoedsector te bedienen op basis van open standaarden. Wij dromen van een ecosysteem op gebied van informatievoorziening, dat de hele sector bestrijkt. Veel corporaties investeren te veel geld in suboptimale toepassingen en vinden ieder voor zich het wiel uit. Het kan en moet beter in de sector. Samen met Zig kunnen we snel verder groeien en een informatieplatform aanbieden waarmee wij, en ook andere dienstverleners, klanten kunnen helpen bij het voortdurend verbeteren van hun organisatie en dienstverlening.”

Het volledige team van Skarp wordt opgenomen in de organisatie van Zig. Hiermee verrijkt Zig haar huidige portfolio niet alleen met een innovatief Business Intelligence platform, maar haalt zij ook een zeer ervaren team van dataspecialisten met enorm veel sectorkennis binnen. Met de toevoeging van Skarp telt Zig ca. 120 medewerkers.

 

Over Zig Websoftware

Zig is gestart in 2001 en heeft een leidende positie verworven in de markt van woningcorporaties en commercieel vastgoed. Zig levert haar software aan een brede klantbasis van meer dan 160 organisaties. Voorbeelden van klanten zijn onder andere De Alliantie, Rochdale, Sociale Verhuurders Haaglanden, DUWO, Mooiland, Klik voor Wonen, Thuis in Limburg, Elkien, Bouwinvest en a.s.r.. De onderneming telt ca. 100 medewerkers.

Over Skarp

Skarp helpt actief mee om de informatievoorziening binnen de sector woningcorporaties continu te verbeteren. Skarp heeft samen met haar klanten de afgelopen 7 jaar innovatieve informatieproducten en -diensten ontwikkeld gebaseerd op (open) sectorstandaarden. Direct inzetbaar levert Skarp vanuit de cloud managementinformatie, verantwoordingsinformatie (Skarp is gewhitelist voor het system-to-sytem aanleveren van de dVi aan de toezichthouder) en volledig geïntegreerde datakwaliteitsmonitoring. Met inmiddels 40 corporaties als klant is Skarp de snelst groeiende BI-leverancier van de sector en inmiddels ook buiten de sector actief met haar innovatieve platform. Het Skarp-team bestaat uit 16 enthousiaste en kundige specialisten.

Over Main Capital Partners

Main Capital Partners is een strategische investeerder met een exclusieve focus op enterprise software. Main heeft bijna 20 jaar ervaring met het bouwen van sterke softwaregroepen in de Benelux, de DACH-regio en Scandinavië. Main is strategisch partner voor managementteams van softwarebedrijven, met als doel om in nauwe samenwerking duurzame groei te realiseren. Met een team van >50 medewerkers op locaties in Den Haag, Stockholm en Düsseldorf, biedt Main zijn portfolio bedrijven strategisch advies en pragmatische ondersteuning. Per oktober 2021 heeft Main Capital circa 2,2 miljard euro onder beheer. Main heeft tot nu toe in meer dan 130 softwarebedrijven geïnvesteerd. Deze bedrijven hebben ongeveer 5.000 werknemers. De huidige actieve portefeuille bestaat uit 35 softwareconcerns met een gezamenlijke omzet van meer dan EUR 600 miljoen.

Meer informatie:

Gerbert Kooij  +31 (0)6 27 00 34 33 gkooij@zig.nl www.zig.nl

Richard van der Zee +31(0)6 22 92 62 81 richardvanderzee@skarp.n

 

Richard en Gerbert