Woonruimte bieden aan studenten blijft binnen de sector woningcorporaties een bijzondere specialisatie. De doelgroep is jong, vaak internationaal én heeft hoge verwachtingen van het digitale contact met hun (meestal) eerste huurbaas. Het digitaliseren aan de voorkant stelt ook hoge eisen aan de achterkant. Goed inzicht in het verloop van de steeds efficiënter lopende bedrijfsprocessen is cruciaal. Skarp is dan ook trots om te mogen melden dat SSH& uit Nijmegen gebruik gaat maken van ons informatieplatform. Dit is inmiddels onze derde studentenhuisvester!

SSH&
Na een uitgebreid selectietraject heeft SSH& voor Skarp gekozen. SSH& verhuurt zo’n 7100 eenheden in Nijmegen & Arnhem vanuit de heldere klantvisie ‘een positieve rol in het leven van haar doelgroep’ te willen vervullen. SSH& zocht naar een integraal informatieplatform om op basis van uniforme definities de stuur- en verantwoordingsinformatie te stroomlijnen.

Waarom Skarp?
SSH& aan het woord: “Wij kiezen voor Skarp, omdat Skarp wat betreft functionaliteit, integreerbaarheid en kosten in onze ogen een goed product heeft. Daarbij is het zelfstandig aanmaken van kengetallen met weinig begeleiding mogelijk; we kunnen zelf aan de knoppen draaien. Er is een goede intregratie met ons ERP platform ITRIS ViewPoint en het biedt naast het maken van dashboards ook een oplossing om gebruik te maken van het Referentie Grootboekschema. Verder wordt het Skarp platform voor het opstellen van de dVi gebruikt.”

Uniek concept
SSH& is gebruiker van de VERA/RGS-adapter op Itris ViewPoint. Skarp heeft voor de moderne systemen binnen de sector een VERA-adapter beschikbaar. Vanuit standaard bouwblokken worden indicatoren voor stuur- en verantwoordingsinformatie samengesteld en in de gebruiksvriendelijke Microsoft Power BI rapportage- en analyse-omgeving aangeboden. Deze bouwblokken maken gebruik van sectorstandaarden als VERA en RGS en werken al bij heel veel corporaties, de focus bij de introductie van het BI platform ligt dan ook met name op de datakwaliteit in de bronsystemen van de klant.

CORA processen
Op basis van de processen beschreven in de Corporatie Referentie Architectuur (CORA) worden indicatoren gebundeld aangeboden in kant-en-klare Power BI dashboards. Met de meegeleverde datakwaliteitsrapportages, de volledig geautomatiseerde gegevensverwerking vanuit meerdere bronnen in Azure én de gebruiksvriendelijke Microsoft Power BI rapportage- en analyse-omgeving biedt Skarp nu razendsnel een BI-omgeving aan iedere corporatie, groot en klein!

Meer informatie? Neem contact op met daanellens@skarp.nl.